L’Ajuntament de Barcelona invertirà 1,1 milions d’euros en la instal·lació d’un nou ascensor inclinat a la davallada de Gallecs, al barri de la Font d’en Fargues. Amb aquesta mesura es pretén millorar la connectivitat entre el pas dels carrers del Trèvol i Alt de Pedrell, en una zona de forts desnivells i amb moltes escales que dificulten la mobilitat.

Està previst que les obres s’inicien al mes de setembre i que acabin al març del 2018. El projecte també inclou la renovació de les escales que hi ha actualment i la reurbanització de la zona, d’acord amb la normativa actual. A més, aprofitant les obres també es renovaran les xarxes de serveis bàsics com l’enllumenat, reg i clavegueram, i s’arranjaran els espais verds amb noves plantacions.

L’actuació permetrà millorar l’accessibilitat dels veïns de la zona, que actualment han de superar un desnivell de 27 metres mitjançant diversos trams d’escales, una reivindicació històrica de la zona. Els ascensors inclinats són una bona solució en barris amb pendents importants. El districte d’Horta-Guinardó ja disposa de tres ascensors d’aquestes característiques.