Una altra de les novetats en matèria de seguretat d’aquesta edició del Mobile és el trasllat del centre de comandament integrat dels Mossos d’Esquadra al recinte firal de l’Hospitalet. Des d’aquest punt es gestionaran tots els operatius de la policia: tant seguretat ciutadana com ordre públic i serveis especialitzats, com el cos de detecció d’explosius i la unitat canina.

L’operatiu d’enguany és de característiques similars al de l’any passat, en què ja estava activada l’alerta terrorista en quatre sobre una escala de cinc. “No hi ha cap informació que indiqui un risc concret”, ha explicat Porcuna, que ha afegit que el dispositiu de seguretat ha estat confeccionat en coordinació amb l’organització del Mobile Wolrd Congress, Fira de Barcelona, la Guàrdia Urbana de Barcelona i l’Hospitalet, la seguretat privada del recinte i Transports Metropolitans de Barcelona.

Prevenció d’aglomeracions

El congrés estrena dos punts d’acreditació més per als congressistes repartits en diversos punts estratègics i en hotels de la ciutat. L’objectiu és evitar algunes de les aglomeracions que es produeixen el matí del primer dia del MWC i poder així fer l’entrada al recinte de manera més esponjada. Els Mossos d’Esquadra també han fet una roda de contacte pels principals hotels que acolliran congressistes per establir el protocol a seguir en cas que es requereixi actuació policial.