Alguns dels elements que serveixen per ambientar i transformar l’accés i el vestíbul de l’Escola el Sagrer en un paisatge del vell oest americà del segle XIX són els típics dels indis americans, els tòtems o els carros de vaquers. Fins i tot, també hi ha hagut una fortificació, una mina i una presó.

Les decoracions les han fet, com cada any, els pares dels 50 alumnes de sisè del centre. Han treballat organitzats en comissions i cadascuna s’ha responsabilitat d’una tasca. La comunitat educativa escull la temàtica a principi de curs a partir d’una pluja d’idees inicial i de votacions.

Segons Sílvia Aro, una de les mares participants, “la temàtica cada any canvia però el nivell de compromís dels pares és sempre molt gran”. Una altra mare delegada de sisè, Sònia Moreno, afirma que “és una satisfacció impressionant. L’AMPA de l’escola finança la decoració i aporta la majoria del material, com ara el cartró, les pintures i els pinzells. La resta de material són donacions o aportacions de les famílies. Aquest any calculen que han gastat uns 200 euros a elaborar la decoració de Carnaval.

Els alumnes i els mestres també participen en la decoració de l’escola. Seguint la mateixa temàtica han ambientat els vestíbuls de les plantes superiors. Els treballs els han fet els estudiants durant les darreres setmanes en les sessions de plàstica. Com cada any, els alumnes de sisè han estat els encarregats d’escriure i teatralitzar el pregó de Carnaval que han llegit i representat a la resta de companys. La festa de Carnaval de l’escola ha acabat amb una festa organitzada amb l’objectiu de recollir diners per al viatge de fi de curs dels alumnes de sisè.