manyanet sant andreu

(ACN) El titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona ha tancat el cas del suïcidi de l’alumna de 15 anys del Col·legi Pare Manyanet Kira López i ha conclòs que no hi havia cap situació d’assetjament a l’escola, segons explica el centre en una carta que ha fet arribar aquest dimarts a les famílies.

La jove es va llevar la vida el 19 de maig del 2021. El centre educatiu afegeix a l’escrit, al qual ha tingut accés l’ACN, que el magistrat no veu que l’escola “pogués tenir cap responsabilitat en aquesta dolorosa situació”. L’alumna feia 3r d’ESO i els Mossos i el Departament d’Educació van obrir una investigació per si hi podia haver relació entre la mort i l’assetjament escolar.

Les investigacions neguen el “bullying”

A la carta que el centre ha adreçat a les famílies s’indica que les investigacions dutes a terme “durant més d’un any” pel jutjat no han permès constatar que hi hagués hagut “bullying” contra l’alumna. “Durant aquests mesos, ni l’escola ni cap dels seus membres han estat mai objecte d’aquesta investigació“, afegeix la missiva.

S’han analitzat les comunicacions i relacions

També s’explica que tant el jutjat com els Mossos han fet una investigació “exhaustiva” en el marc de la qual s’han analitzat les comunicacions de telèfon, xarxes i ordinador de l’alumna. També es va prendre declaració a 10 companys de la jove.

El sobreseïment es va decidir el 10 d’octubre del 2022 i a la carta es fa èmfasi en el fet que “no hi ha cap delicte ni situació d’assetjament que justifiqui la investigació penal”.

Finalment, en la investigació es va comprovar que un correu electrònic que va aparèixer a la bústia de la jove després del seu decés amb les paraules “mort” i “mor” va ser enviat “per error” per un company.

L’escola ha adreçat una carta a les famílies

“Tot i que l’Ajuntament de Barcelona i els pares de la menor van recórrer contra la resolució, el mateix jutjat l’ha confirmat i manté el que l’escola va defensar des del primer moment: que no hi havia cap indici que la nostra estimada Paula Kira, “una excel·lent alumna”, com també la defineix el jutjat, patís assetjament de cap tipus“, clou la carta enviada per l’escola a les famílies.

La família ha recorregut contra l’arxivament a l’Audiència Provincial

L’advocada que ha representat la família de la Kira, Carla Vall, ha explicat a Twitter que han recorregut a l’Audiència Provincial contra l’arxivament del cas. A més, ha afirmat que està sorpresa per la inacció judicial de la Generalitat i ha demanat reflexionar sobre l’assetjament escolar: “Moltes conductes que, en cas de ser adults, no hi ha dubte sobre si són delictives i en menors seguim pensant que són coses de nens”.