(ACN) L’expedient que el Departament d’Educació va obrir a l’Escola Pare Manyanet Sant Andreu conclou que no s’han trobat indicis d’assetjament en el cas del suïcidi d’una alumna el maig passat. L’expedient informatiu va acabar al setembre i les conclusions “no reportaven indicis d’assetjament”, tot i que la família està convençuda que la seva filla era víctima de “bullying”. Segons l’Agència Catalana de Notícies, l’inspecció i tècnics del Consorci d’Educació de Barcelona i els serveis educatius han elaborat un pla d’actuació que el centre ha subscrit i aprovat per millorar la detecció i l’abordatge de possibles casos.

El pla recull les línies d’actuació, els terminis, els responsables i els indicadors de seguiment d’aspectes que s’han identificat com a prioritaris i necessaris. Aquestes van encaminades a millorar les eines de detecció (diagnosi i tipificació), a formar i consolidar l’equip encarregat de l’abordatge dels casos detectats i a millorar els canals de comunicació.

La investigació judicial segueix oberta

La investigació judicial continua el seu curs, però encara no n’han transcendit més detalls. El Pare Manyanet és investigat pels Mossos des que una alumna es va suïcidar el maig passat. La família va denunciar llavors que la menor era víctima de “bullying” i el centre no havia fet prou. De la seva banda, el col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu ha obert vuit expedients per assetjament escolar en els darrers tres cursos, segons va explicar el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una resposta parlamentària al setembre. Les vuit comunicacions s’haurien produït durant el període comprès entre el curs 2018-2019 i el 2020-2021.

Un centenar de persones es van manifestar el 20 de novembre a Barcelona contra la violència i l’assetjament escolar. En la marxa hi va participar l’entorn de l’alumna del Pare Manyanet, que es va treure la vida amb 15 anys fa uns mesos.