La Policia Nacional ha detingut a Barcelona 39 persones vinculades amb les màfies asiàtiques d’explotació sexual que operaven a la ciutat. La investigació ha permès provar que exercien la prostitució en pisos i locals on s’oferien massatges eròtics i serveis sexuals en unes condicions “infrahumanes”, segons el comunicat de premsa que ha difós el cos policial.

En el marc de l’operació s’han identificat un total de 41 víctimes d’origen asiàtic que des de principis d’aquest 2019 eren explotades per proxenetes de la mateixa nacionalitat “en condicions de semiesclavitud”.

Com funcionen aquestes màfies? Les víctimes, quan són introduïdes al país, contreuen un deute econòmic amb els qui les han portat, que se n’aprofiten obligant-les a canvi d’exercir la prostitució. Els retiren la documentació i els imposen unes estrictes condicions laborals. Constantment les fan rotar pels immobles controlats per l’organització i sovint elles no són conscients ni d’on es troben. Com que es tracta de locals semiclandestins han d’estar disponibles a qualsevol hora del dia els 365 dies de l’any.

Les actuacions policials s’han fet en pisos i locals tant de Barcelona com de localitats de l’Àrea Metropolitana. Quinze de les detencions van ser per un delicte relacionat amb la prostitució i un delicte contra els drets dels treballadors i la resta per infracció de la llei d’estrangeria vigent.