palmera tallada mor noia

(ACN/Redacció) El Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona ha autoritzat un peritatge privat sobre la palmera que va matar una jove el 3 d’agost passat al barri del Raval. La família de la víctima va demanar al jutjat que un pèrit agrònom pugui analitzar l’arbre caigut i intentar descobrir les causes de l’incident. El jutjat ho ha autoritzat i ha requerit a l’Ajuntament de Barcelona que conservi les restes de l’arbre fins que l’expert elegit per la família el pugui examinar, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha pogut confirmar l’ACN.

La família, representada per Vosseler Advocats, vol que es determini si hi va haver alguna negligència en la cura i tractament de la palmera, que podria haver caigut per estrès hídric, segons va apuntar el mateix consistori. També es vol determinar si els exàmens periòdics que van fer els tècnics municipals van ser els adequats o van passar per alt alguna afecció de la palmera.

Depenent dels resultats del peritatge, la família no descarta presentar una demanda civil contra el consistori pel mal manteniment de l’arbre, cosa que incrementaria la possible indemnització. Aquesta via civil seria paral·lela a la penal, que podria quedar arxivada si no es detecta cap actuació delictiva.