(ACN / Redacció) El jutjat de Barcelona que investiga un professor de la Salle Bonanova per suposats abusos sexuals a menors d’edat té previst processar-lo per agressió sexual amb l’agreujant de superioritat i parentiu. L’home era la parella sentimental de la mare d’una de les víctimes, segons ha publicat ‘El Periódico’. Els fets, denunciats l’octubre de l’any passat, es remunten al 2010, quan el presumpte abusador, que aleshores tenia uns 37 anys, era professor de primària del menor i, a més, l’entrenava al Club Esportiu Bonanova de futbol.

Els abusos s’haurien perllongat dos anys, fins al 2012, quan el noi en tenia 14. A més, l’home també va ser denunciat per un altre jove que hauria estat la seva víctima entre el 2004 i el 2005 quan era professor al col·legi Viaró de Sant Cugat del Vallès, escola masculina de l’Opus Dei. L’home va ser mestre del Viaró entre el 2003 i el 2006, quan va ser acomiadat sense que el centre conegués “cap fet denunciable”. No obstant això, aquests fets ja haurien prescrit.

L’investigat escrivia en un diari trobades sexuals amb diversos menors i també somnis

El jutge basa la seva interlocutòria de processament per agressió sexual pel fet que la versió del jove ha estat espontània, coherent i sostinguda. A més, segons ha avançat ‘El Periódico’, s’han trobat indicis que encara incriminarien més l’home. Es tracta d’un diari personal en què el sospitós relatava trobades sexuals amb diversos menors, així com somnis i sentiments cap a ells. Hi anotava episodis ocorreguts abans dels fets denunciats amb altres alumnes i jugadors del Club Esportiu Bonanova d’entre 10 i 13 anys, en viatges que feien per Europa.

Es dona la circumstància que l’investigat era parella sentimental de la mare de l’alumne de la Salle i hi tenia fills petits en comú. Segons va explicar la primera víctima al jutjat, els abusos haurien començat al vestidor de futbol, i normalment consistien a obligar-lo a masturbar-se davant d’ell. Però van seguir al domicili familiar, juntament amb agressions físiques pràcticament diàries fins que va fer 14 anys. A l’escola, l’home era el professor d’aquest adolescent i li deia amb qui podia parlar i amb qui no, i fins i tot li hauria posat un ganivet al coll en una ocasió.

En el cas de Sant Cugat, el professor va començar a relacionar-se amb la mare del menor, que el convidava a casa seva i li permetia fer-li de cangur. El professor es va guanyar la confiança del menor i el convidava a casa seva. Allà, segons la versió del denunciant, s’estiraven al llit i el professor el tocava per tot el cos mentre es masturbava. Els abusos també s’haurien repetit durant dos anys, fins que en va fer 15, i en llocs com Romania, durant un viatge pagat pel professor, o una residència de la Salle, on l’home el va dur a passar uns dies. En aquell temps, el professor era mestre de primària al Viaró, però ja feia de director esportiu a la Salle Bonanova.