El regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha anunciat que l’Ajuntament té la intenció d’engegar el projecte per il·luminar de nit la façana de la Catedral de Barcelona i que ja s’ha reunit amb els seus responsables per fer-ho possible. “La nostra catedral deu ser de les poques que hi ha a Espanya que no estan il·luminades”, va afirmar Batlle durant el darrer Consell de Barri del Gòtic.

Aquest podria ser un primer pas per tornar a posar sobre la taula el projecte per renovar la il·luminació artística de la Catedral, que es va impulsar durant el mandat de l’alcalde Xavier Trias, però que no va estar redactat fins a finals del 2016. L’autor d’aquest projecte, que va quedar congelat, va ser un equip encapçalat pel dissenyador Alfred Sá i aleshores preveia un cost aproximat de 700.000 euros.

Més llum al pla de la Catedral

El comentari del regidor de Ciutat Vella va sorgir a partir d’una demanda de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, que és qui organitza les ballades de sardanes els caps de setmana a la plaça Nova. En concret, volen que hi hagi més il·luminació en aquest espai, ja que els vespres d’hivern, a partir de les 18 h la llum que projecten els fanals, diuen, és del tot insuficient, en part pel volum dels arbres que hi ha just davant.

De fet, quan organitzen les ballades instal·len uns focus a la zona de les escales de la Catedral perquè els integrants de la cobla no estiguin a les fosques. A més, també han fet una petició formal per tenir un punt de connexió de llum per a les diverses activitats que s’organitzen en aquest indret. Des del districte han respost que ho analitzaran amb Serveis Urbans de l’Ajuntament i miraran si és possible millorar les connexions elèctriques de la plaça per a actes o esdeveniments al carrer.