Segons els Mossos d’Esquadra, un grup de quatre joves van accedir al metro sense pagar i van trencar elements d’un vestíbul. Posteriorment, ja dins d’un vagó, van apallissar brutalment un usuari, de 45 anys. Durant la investigació policial, les imatges de les càmeres de videovigilància van revelar que els agressors li van propinar cops de peu per tot el cos fins a fer-lo caure de genolls a terra.

Acte seguit, un dels agressors va agafar-lo dels cabells perquè els tres joves restants poguessin continuar apallissant-lo i donant-li puntades de peu al cap. Com a conseqüència de l’atac, la víctima s’ha sotmès a diverses intervencions quirúrgiques, ha d’utilitzar cadira de rodes per moure’s i ha perdut parcialment la visió en un ull.

Aquest episodi de violència se suma a d’altres recents que hi ha hagut al metro de Barcelona. Només dos dies abans de l’atac a l’L4, un noi va deixar borni un altre usuari la nit de Sant Joan. Els darrers mesos també hi ha hagut agressions envers els agents de seguretat.