Un miler de persones s’han concentrat davant del Parlament convocades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per rebutjar la inhabilitació del president Quim Torra. La concentració ha començat mitja hora abans que el ple extraordinari convocat pel president del Parlament, Roger Torrent, per abordar la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar Torra, condemnat pel TSJC per un delicte de desobediència.

A l’inici de la concentració, a les 16.30 h, els manifestants s’han acostat fins al Parc de la Ciutadella, n’han forçat les reixes i n’han acabat esbotzant la porta. Han accedit fins al Parlament.

A les portes s’han trobat amb un fort cordó policial. De fet, davant la previsió d’aquesta mobilització, els Mossos d’Esquadra ja havien començat aquest matí a blindar els voltants del Parlament.

cordo policial parlament

Amb aquesta mobilització, l’ANC ha volgut mostrar el rebuig per la decisió de la JEC i “defensar la presidència de la Generalitat i la sobirania del Parlament”. En un principi, tenien previst col·locar un dispositiu al passeig de Lluís Companys que permetés seguir el ple en directe. Finalment, han traslladat uns altaveus a les portes del Parlament per seguir la sessió extraordinària. Quan hi ha hagut el recés i s’ha aturat la sessió, moltes persones han marxat dels voltants del Parlament.

Quim Torra ha aprofitat el recés per sortir a l’exterior i saludar els manifestants. Moltes de les persones preguntades per betevé han assistit a la concentració per reclamar “recuperar el mandat de l’1 d’Octubre” i consideren que la via de la desobediència civil és clau per arribar a la independència. Algunes persones també han demanat a ERC que faci un pas enrere i que no pacti amb els socialistes.

La plaça de Sant Jaume, plena per rebutjar la inhabilitació del president

L’ANC ja va convocar una concentració aquest divendres a la plaça de Sant Jaume que va aplegar centenars de persones i que es va fer mentre el Govern feia una reunió d’urgència per valorar la situació de Quim Torra.

Minuts després de la compareixença de Quim Torra, es va despenjar la bandera espanyola de la façana del Palau de la Generalitat durant 15 minuts.