L’Ajuntament ha reubicat cinc bancs propers al Poble Espanyol que s’utilitzaven a la nit per fer-hi botellades. Els elements de mobiliari urbà s’han retirat de l’arbreda a tocar dels habitatges del carrer de la Dàlia i s’han recol·locat en una altra part dels jardins situats al costat de l’avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia.

Es tracta, segons el veïnat, d’una mesura antibotellada que vol frenar les reunions de persones, sobretot els cap de setmana, que utilitzaven aquestes elements del mobiliari urbà com a barra de bar fins a altres hores de la matinada. Els veïns fa anys que estan en alerta per la proliferació d’aquestes concentracions de grups de joves i turistes que, sobretot, hi passen les nits de dijous a diumenge. Es queixen del soroll que han de suportar durant la nit, mentre s’allarga la festa, i també de la brutícia que es troben l’endemà.

Imatge del novembre del 2023 en la qual es veuen els bancs després d’una nit de botellades

El veïnat creu que traslladar els bancs no és la solució al problema i insisteix que l’única mesura efectiva per evitar les concentracions de persones que beuen al carrer és implementar més vigilància en aquesta zona de la muntanya de Montjuïc. El portaveu de l’AV Salvem el Turó de la Font de la Guatlla, Àlex Casero, titlla de “fracàs” la retirada de qualsevol element de mobiliari urbà.

És un fracàs de l’Ajuntament retirar mobiliari urbà per prevenir un mal ús de qualsevol espai públic”
Àlex Casero, AV Salvem el Turó de la Font de la Guatlla
Dos dels cinc bancs retirats que s’han reubicat en un altre punt dels jardins

Reubicar els bancs no és la primera mesura presa per l’Ajuntament en aquesta zona de Montjuïc per intentar reduir els efectes de l’oci nocturn als entorns del Poble Espanyol. El consistori ja es va comprometre a la primavera a reforçar la neteja als carrers del Turó de la Font de la Guatlla i a afegir punts de llum als mateixos jardins a tocar del carrer de la Dàlia, com a mesura per pal·liar els efectes de les botellades.

L’Ajuntament assegura que continuarà vigilant la zona

El consistori assegura que la reubicació dels bancs va ser una petició dels veïns durant una visita amb tècnics del districte a aquesta zona, el mes de maig passat. El govern municipal considera que amb la mesura s’allunyen els bancs de l’emplaçament “on es produïen més molèsties” per situar-los a un entorn “amb menys veïnat”. Tot i això, assegura que el canvi “no implica que hi hagi menys vigilància a la zona” per evitar que s’hi facin botellots.