Desnonament carrer Concòrdia Poble-sec
Foto: Sindicat de Barri del Poble-sec

El Sindicat de Barri del Poble-sec denuncia el desnonament “sense previ avís” d’una mare i el seu fill, de tres anys, aquest dilluns al carrer de la Concòrdia, al Poble-sec. Una actuació que, asseguren, ha anat acompanyada d’un desplegament “desproporcionat” dels Mossos d’Esquadra que, segons el sindicat, han identificat bona part de la quinzena de veïns que s’han apropat a donar suport a la família per “falta de respecte a la policia”.

L’entitat assegura que, una vegada el desnonament ja s’havia executat i estaven ajudant a marxar la família, han arribat vuit furgonetes dels Mossos i els han “acorralat”. “Hi havia gairebé una furgoneta per persona”, denuncien. Ha estat llavors quan la policia els ha identificat. betevé s’ha posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra que han confirmat que han actuat per ordre judicial i que durant aquesta actuació s’han produït identificacions, com asseguren que passa en altres situacions similars.

“A la Clàudia l’han fet fora de forma inhumana”

El desnonament s’ha produït a les 10 del matí. Segons el sindicat, la Clàudia i el seu fill, de tres anys, en feia dos que vivien en aquest pis del fons Divarian. Des de l’entitat asseguren que la família, que tenia un informe de vulnerabilitat, ha hagut de marxar del pis sense poder treure cap de les seves pertinences, i només amb la promesa de poder-hi entrar d’aquí a uns dies per fer-ho. “L’han fet fora de forma inhumana”, han denunciat fonts del sindicat a betevé.

L’entitat també explica que l’han acompanyat als serveis socials per trobar-li una solució d’habitatge d’urgència. Des de l’Ajuntament han confirmat a betevé que es tracta d’un procediment penal per usurpació i han explicat que la família està rebent l’atenció dels serveis socials i del Servei d’Intervenció en Processos de Pèrdua de l’Habitatge i Ocupacions (SIPHO).