No perden el bon humor, tot i que tenen tots els números per ser desallotjats el proper 19 de juliol, en cas que el jutge dicti sentència condemnatòria. Els habitants de la nau, però, lluitaran per quedar-s'hi. IBRAHIMA SEIDI "Antes, cuando esto estaba sucio, nadie venía. ¿Dónde estaba el propietario? Nos vamos a quedar independientemente de la decisión del juez." Cinc mesos després de la posada en marxa de la segona fase de Pla d'Assentaments Irregulars, l'Ajuntament, a través de la Creu Roja, ha contactat amb més de 170 persones de la nau. Les propostes d'inserció sociolaboral, però, no els satisfan. ANDRÉS GARCÍA, responsable jurídic dels aassentaments de Poblenou "Reivindiquem que hi hagi una voluntat política per escoltar la societat civil, per trobar sortides imaginatives adaptades a la situació de crisi actual perquè aquesta gent pugui tenir una sortida digne si els fan fora d'aquí." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "La solució no passa ni pel desallotjament ni per la pressió judicial, sinó per un treball col·lectiu i de caràcter social." Aquesta tarda l'assentament ha rebut el suport d'algunes cares conegudes. QUICO PI DE LA SERRA, cantautor "Crec que la gent de Barcelona això no ho coneix. Estaria bé que els barcelonins, en comptes de visitar museus o la Sagrada Família, paguessin una entrada i passegessin per aquí." Les protestes no s'aturen. Aquest dimarts al matí, coincidint amb el judici, els habitants de la nau han convocat una marxa que sortirà des de l'assentament fins a la Ciutat de la Justícia.

Els participants a la jornada reivindicativa han compartit una dinar popular a la mateixa nau, i a la tarda s’hi vist el documental ‘Nosaltres’ de Moussa Toure. També han recorregut els carrers del barri amb una cercavila i, Quico Pi de la Serra, entre d’altre artistes, han amenitzat la jornada amb actuacions musicals.

L’Ajuntament descarta la creació d’un hort urbà

Des del febrer l’Ajuntament està desplegant al lloc una intervenció humanitària mitjançant un conveni amb la Creu Roja per donar paquets d’aliments i assistència mèdica i social als habitants de la nau, com a part del Pla d’Assentaments Irregulars. Tot  així en la jornada reivindicativa d’aquest diumenge Manel Andreu, membre de la Xarxa de Suport dels Assentaments, ha reclamat el compromís que va anunciar l’Ajuntament en què assegurava que treballaria en itineraris sociolaborals per a les persones assentades.

Entre aquests itineraris, es va esmentar el fet de crear-hi horts urbans mitjanant la cooperativa Tarpuna però segons Andreu, en la segona i última reunió de la taula d’entitats que aborden aquesta situació, l’Ajuntament ha descartat crear en un solar de Sant Andreu una cooperativa d’horts urbans per al cultiu ecològic que pogués comptar amb persones assentades, perquè considera que té un preu massa elevat.