Els fets van succeir a la confluència de la ronda del Guinardó i el carrer de la Torre dels Pardals a les 20.30 h de la tarda, quan el supermercat estava a punt de tancar. Els mossos d’esquadra de paisà van arribar al supermercat quan van tenir constància que hi havia un robatori. Quan els lladres sortien de l’establiment i es van adonar de la presència policial, van obrir foc contra els agents. Els dos lladres van disparar quatre vegades als agents amb una pistola de calibre 22 i els mossos d’esquadra, un parell de vegades. Un dels trets va ferir lleument un dels lladres i l’altre va foradar la persiana d’un establiment de la plaça de Carles Cardó.

El sindicat SME-CCOO reclama armilles antibales

El sindicat SME-CCOO ha denunciat que els Mossos d’Esquadra que han actuat per aturar els dos homes durant l’atracament no duien armilla antibales, un tipus que el portaveu del sindicat, Toni Castejón, ha assegurat que fa anys que es reclama. Castejón considera que “aquesta vegada hi ha hagut sort” i cap agent no ha quedat ferit de bala pels atracadors, i ha reclamat que el govern català compleixi els mandats del Parlament i compri armilles interiors antibales per als policies catalans, ja que ara només disposen d’un altre tipus que es porten als vehicles i són molt més pesades i no permeten amb prou feines córrer. “Les armilles que portem als cotxes patrulla estan pensades per als controls de trànsit però no per a persecucions”, ha indicat el representant sindical de CCOO.

Les armilles que reivindiquen els agents pesen una mica més d’un quilo i es poden dur posades, no només quan hi ha un assalt, sinó tot el dia mentre que les que tenen ara els agents catalans pesen més de quatre quilos i són incòmodes fins i tot per conduir, explica. “No estem demanant diners sinó un instrument de treball que pot salvar vides”, ha argumentat Castejón, que s’ha mostrat disposat a negociar amb els representants del departament d’Interior si en un principi només se’n poden comprar per als agents que desenvolupen tasques més perilloses.