Ja fa quatre anys que l’escola continua instal·lada en barracons a la plaça del Poble Romaní, tot i que, segons els plans de l’Ajuntament, s’hauria d’haver construït entre 2008 i 2011. L’Associació de Famílies (AFA) de l’Escola l’Univers han organitzat una segona festa per reclamar la construcció de l’escola, que ja hauria d’estar acabada.

A banda de l’acció artística, també s’hi han fet diverses activitats, com per exemple la instal·lació del comptador dels dies que falten per tenir finalment l’escola construïda. D’aquesta manera, l’AFA vol recordar a l’Ajuntament de Barcelona la necessitat de complir el calendari compromès per construir el centre educatiu i no endarrerir més l’assoliment de la nova escola de dues línies a què s’havia compromès.

La preinscripció escolar del curs 2013-2014 ha posat de manifest, un any més, el perjudici que significa retard de la construcció de l’Univers. Segons aquestes famílies, l’oferta de places públiques ha estat insuficient i s’han hagut de prendre mesures, com augments de ràtio i línies addicionals a d’altres centres del barri.