Carretons a punt a la sortida del supermercat per recollir tot tipus d'aliments envasats. Serviran per ajudar famílies del barri afectades per la crisi. SERGI LÓPEZ "Que n veí ajudi a un altre veí que té una necessitat per mi és el punt de partida d'una societat millor." JESÚS RODRÍGUEZ PICÓ "L'Estat o les administracions van retirant, és evident que es van retirant d'aquests ajuts perquè tenen altres prioritats i per tant els ciutadans hem d'intentar suplementar." LEIRE DE LUIS "Penso que és una cosa que s'ha de fer perquè és una cosa que podem fer mica en mica entre tots i podem fer molt pel barri." En aquest punt omplen, de mitjana, tres carretons cada hora. I quan estan a vessar, un dels voluntaris els porta fins al centre d'operacions. Aquí la feina és classificar els aliments i el ritme de treball deixa clar que han assolit amb escreix l'objectiu marcat. Han recollit prop de 7 tones de menjar, gairebé el triple que l'any passat. RAFA MARTÍNEZ, responsable de logística de De veí a veí "Nosaltres estem molt contents perquè esperàvem una ajuda important, però una ajuda tant tant important com enguany, no l'esperàvem," Un cop posats en caixes els productes recollits surten directament d'aquí, del magatzem, cap als dos bancs d'aliments que hi ha al barri. Allí els començaran a repartir a partir de dilluns. La novetat d'enguany és que també es recapten productes frescos al mercat de Sant Antoni. Aquí els clients deixen la compra pagada, a punt perquè els voluntaris de l'ONG la passin a recollir.

Durant els darrers dies, cinc escoles, una acadèmia de dansa i un gimnàs han estat recollint aliments que els veïns compraven als comerços d’alimentació del barri. A primera hora de dissabte n’hi havia una tona de recollits.

Una altra fórmula que ha tingut molt d’èxit és la de deixar pagats productes frescos a les parades del Mercat de Sant Antoni, que ara els aniran subministrant directament a les famílies sense recursos. Els responsables de De Veí A Veí calculen que s’han cobert les necessitats d’aquesta mena d’aliments fins a l’agost, mentre que la resta d’aliments a repartir directament per part de les parròquies del barri no s’acabaran fins a l’octubre.

En total s’han recaptat set tones i mitja d’aliments. Uns 500 kg es lliuraran directament a voluntaris sense recursos que han participat en el projecte i la resta es distribueixen a parts iguals entre els dos bancs d’aliments que hi ha al barri de Sant Antoni.

La Gran Festa

Aquest dissabte, al matí, s’ha fet un espectacle de teatre de carrer i una multitudinària flaixmob a l’avinguda de Mistral, on han participat desenes de nens i nenes del barri de Sant Antoni vestits amb samarretes vermelles. També s’hi han sumat a La Gran Festa del Recapte d’aliments els diables, els trabucaires i els timbalers, que han animat la solidaritat ciutadana durant tota la jornada.

A la porta principal del Mercat de Sant Antoni és on s’hi ha instal·lat durant tot el matí la taula central del Recapte i on els voluntaris s’encarregaven d’empaquetar les donacions. El mercat ha tancat al migdia, però a la tarda a 10 supermercats del barri encara seguien recollint donacions d’aliments.