banc de sang

Falten 2.500 donants de sang per assolir el repte de la marató que ha impulsat el Banc de Sang i Teixits. L’objectiu és aconseguir 10.000 donants de sang a tot Catalunya en una setmana. El termini acaba aquest divendres a les 20 h. Fins aquest dijous havien donat sang 7.500 persones.

No s’arribarà a assolir el repte

Des del Banc de Sang asseguren que “és una llàstima no arribar a les xifres de la marató del 2019, però estan contents perquè s’han recuperat les reserves respecte als últims dies”. A la marató de l’any passat es van aconseguir 200 reserves més. Quan va començar la setmana passada, hi havia reserves de sang de fins a cinc dies, i aquest divendres hi ha reserves per a vuit dies. Les xifres òptimes serien assolir els nou i 10 dies. A banda, diuen que la campanya serveix per donar difusió de la tasca del Banc de Sang.

És una campanya per conscienciar la població, la importància de donar sang i es fa després de les festes de Nadal, una època en què les reserves de sang van a la baixa. De fet, una de cada 10 persones que entra a un hospital necessita una transfusió sanguínia. Per cada donació que es fa se’n poden beneficiar com a mínim tres persones. Les campanyes del Banc de Sang són constants perquè els components de la sang caduquen quan han passat uns dies.

Les donacions es fan als hospitals Clínic, Sant Pau, Vall d’Hebron, Germans Trias i Pujol, Bellvitge, Mútua de Terrassa, Josep Trueta de Girona, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona i Sant Joan de Reus.