La guerra pel tron de ferro escura les últimes batalles amb l’estrena de la vuitena temporada de Joc de Trons. Un dels moments més esperats d’aquest 2019 pels seguidors de la sèrie d’arreu del món i també de Barcelona. Serà l’última entrega d’una saga que ha arrasat a tot el planeta i que es podrà començar a veure la matinada d’entre diumenge i dilluns, a partir de les 3 h.

Els barcelonins que la vulguin seguir podran fer-ho de forma simultània a l’estrena als Estats Units. Seran només sis capítols, un per setmana, però amb una durada aproximada d’entre 60 i 90 minuts.

La botiga dedicada a ‘Joc de Trons’ que hi ha a les Galeries Maldà s’ha omplert de seguidors de la saga, molt expectants per l’estrena. Però també nerviosos i un punt trists pel final de la sèrie. Tots han fet els seus pronòstics sobre qui acabarà finalment amb el tron de ferro. La botiga, fins i tot, ha organitzat una porra i, qui la guanyi, s’emportarà un premi.

Com viuran els barcelonins l’estrena de ‘Joc de Trons’?

L’impacte de la sèrie a Barcelona és notori des de fa anys. De fet, HBO va triar la ciutat per iniciar la gira mundial de l’exhibició que exposava diversos objectes de la saga. Una museïtzació de la sèrie que es va allargar dos mesos més del previst gràcies a l’èxit que va registrar. La ciutat també compta amb una botiga temàtica de ‘Joc de Trons’, ha rebut la visita de personatges en una fira medieval i, fins i tot, ha estat el tema triat pel carrer d’Alcolea de Dalt, guanyador del premi poular de les Festes de Sants 2018. A més, a la Trinitat Vella, ha inspirat un túnel del terror.

Molts barcelonins han assegurat que passaran la nit en vetlla per poder veure el primer episodi de la temporada final, malgrat que l’emissió es fa de matinada. Alguns fans esperen que l’emoció de la trama vagi a més a cada episodi i que superi les dues últimes temporades. D’altres senten una barreja d’expectació i tristor perquè al mes de maig haurà arribat el final d’aquesta saga. Els més atrevits ja han començat a vaticinar el final i, la majoria, creuen que la història acabarà amb la victòria dels personatges menys estimats.

Premis i impacte en la cultura popular

‘Joc de Trons’ és l’adaptació televisiva de la novela de Geroge R.R. Martin i ja s’ha convertit en la sèrie més guardonada de la història de la televisió. Ha rebut 47 premis Emmy i, des que es va estrenar l’any 2011 no ha deixat de guanyar adeptes. Només als Estats Units, gairebé 33 milions de persones van seguir l’última temporada. L’èxit ha estat tal que la saga ha incorporat frases d’ús quotidià a la societat. N’és un exemple “L’hivern s’acosta”, el lema de la família Stark des del primer episodi i que s’ha tornat una realitat a les portes de l’última entrega.

El tràiler de l’última temporada

“Conec la mort, té moltes cares i estic impacient per veure aquesta”. És la frase d’Arya Stark en l’inici del tràiler de l’última temporada. Els ulls de milers de barcelonins prestaran atenció, des d’aquesta matinada, al desenllaç de ‘Joc de Trons’.

L’últim episodi de la setena temporada va deixar els tres germans Stark reunits a Hivernalia, a Cersei Lannister com a Reina a Desembarcament del Rei amb Daenerys Targaryen i Jon Snow com aliats davant la guerra contra els caminants blancs, a punt de creuar el mur de gel i amb un drac en les seves files.