jaume casals exrector upf

(ACN/Redacció) L’Oficina Antifrau investiga el cobrament suposadament irregular de retribucions de l’exrector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Jaume Casals com a director de l’Institut d’Humanitats de Barcelona (IHB), una fundació privada. Segons ha avançat ‘El País’ i ha pogut confirmar l’ACN, arran d’una denúncia del setembre, Antifrau ha fet consultes a les dues institucions sobre la incompatibilitat de percebre els dos sous, ja que un professor universitari a temps complet no pot rebre pagaments per cap altra activitat.

Casals, rector del 2013 al 2021, ha admès al diari el cobrament d’uns 15.000 euros anuals, però assegura que, després de parlar-ho amb la UPF, ha decidit renunciar al càrrec a l’IHB, que fa tres dècades que dirigeix.

Jaume Casals, en període sabàtic

Segons el rotatiu, Jaume Casals està actualment en un període sabàtic i té previst reincorporar-se a la docència el curs que ve, però des del maig de l’any passat és president del patronat de la Barcelona School of Management (BSM), un centre adscrit a la universitat.

Segons Casals, mai no ha tingut un horari, ni ha tingut una feina fixa ni un sou a l’IHB, sinó que ha cobrat per participar en cursos o fer de guia de la programació. Tampoc assistia a reunions, tot i que alguns anys va cobrar més de 15.000 euros. Casals admet que la universitat el va alertar del problema després de la consulta rebuda per part d’Antifrau, i que ha decidit deixar el càrrec.