Els estudis barcelonins BAAS Arquitectura i Espinet/Ubach han guanyat el concurs per construir el nou edifici de recerca de l’Hospital Vall d’Hebron (VHIR). Es tracta d’una de les primeres peces a completar, incloses en el projecte de transformació integral del recinte hospitalari. El VHIR hauria d’estar enllestit el 2019, tindrà 5.000 metres quadrats i un pressupost de 15 milions d’euros. Els estudis d’arquitectura, a més, seran els encarregats de projectar la primera proposta de reordenació i millora urbanística i paisatgística del conjunt del Vall d’Hebron, un projecte que, en la seva globalitat, hauria de veure la llum el 2022.

El projecte de remodelació global del Vall d’Hebron comença a agafar forma després que aquest divendres s’hagi conegut com serà la primera peça: el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Se n’encarregaran els estudis BAAS Arquitectura i Espinet/Ubac, de Barcelona, que hauran de construir un edifici de 5.000 metres quadrats a partir del primer quadrimestre de l’any vinent. Les noves dependències, ubicades a l’edifici de la bugaderia actual, serviran per a la investigació i la innovació biosanitària. Les obres s’han pressupostat en 15 milions d’euros, provinents de la Generalitat i els fons europeus Feder, i hauran d’estar enllestides el 2020.

Aquesta és la primera peça de transformació global del recinte hospitalari, que, segons ha resolt el concurs adjudicat per la Generalitat, té un primer esborrany de projecte. Es tracta de projectar una primera proposta de reforma del Vall d’Hebron, que anirà a càrrec dels dos despatxos d’arquitectes que s’encarregaran del VHIR. El conjunt del nou hospital hauria d’estar operatiu el 2022, per un pressupost total de 122 milions d’euros.