Els treballadors dels Punts Verds de la ciutat viuen diàriament situacions desagradables mentre exerceixen la seva feina que inclouen coaccions, amenaces, insults i, fins i tot, en alguns casos agressions físiques. Així ho assegura el Comitè d’Empresa de SIRESA (Solucions Integrals per als Residus, SA) que gestiona el servei, que a més afirma que és un conflicte que s’ha cronificat i que pateixen diàriament. De fet, asseguren que anualment es registren desenes d’aquests casos. 

Després de fer una jornada de vaga per demanar solucions a l’empresa, s’han reunit amb els responsables de SIRESA i els han exigit solucions per posar-hi remei. Han demanat suport jurídic quan un treballador denunciï una agressió o amenaça a la feina i se’ls ha concedit. D’altra banda, han sol·licitat la contractació d’una empresa de seguretat que faci les tasques de vigilància i que hi hagi dos treballadors per torn a cadascun dels 24 Punts Verds de Barcelona. També s’ha plantejat una possible col·laboració amb la Guàrdia Urbana. Ara els responsables de SIRESA estudiaran tot plegat i s’han compromès a donar una resposta el divendres 19 de maig. Si no fos satisfactòria, no descarten tornar a exercir el seu dret de vaga.

En paral·lel el comitè d’empresa vol que es readmeti dos treballadors acomiadats. Els representats de la plantilla afirmen que se’ls va fer fora perquè mitjançant unes imatges de les càmeres de seguretat es va argumentar que col·laboraven amb les persones que robaven materials dels Punts Verds. Ells, en canvi, diuen que la presumpta passivitat d’aquests treballadors es deu a les constants amenaces i la manca de resposta per part de l’empresa. En un dels casos, el treballador afectat hauria patit un atac d’angoixa, hauria estat de baixa i prenent medicació i, posteriorment, acomiadat.

Per la seva banda l’empresa es nega a fer efectiva la readmissió ara que el cas ha arribat als jutjats. Això tot i que abans de fer la vaga, hi havia sobre la taula l’oferiment d’obrir un procés d’instrucció que valorés de nou el cas.