Els veïns del carrer de Lancaster s’han fet sentir en el consell del districte de Ciutat Vella, al qual han entrat amb una pancarta per reivindicar a l’Ajuntament que prengui mesures per frenar l’especulació immobiliària al Raval Sud. Consideren que el que afecta les seves finques no és un cas aïllat i denuncien que al barri n’hi ha més de semblants.

Els qui s’han concentrat en el consell són els veïns dels números 7, 9 i 11 del carrer de Lancaster, on viuen 42 famílies. Qualifiquen la situació que estan vivint d'”especulació brutal” i creuen que s’està intentant “fer fora tot el veïnatge”. Segons han explicat, el número 13 ja ha canviat de propietaris, i ara estan en procés de compravenda les finques dels números 7, 9 i 11. En el cas dels números 22 i 24, la situació és lleugerament diferent perquè estan afectats per un pla urbanístic i s’han d’enderrocar. En concret, al 24 viuen diverses famílies en situació vulnerable, que van ocupar l’immoble, i l’Ajuntament ja ha dit que no es tirarà a terra fins que no els trobin una solució.

Al marge del carrer concret, els veïns reclamen al consistori que emprengui mesures que afectin el conjunt del Raval Sud. D’una banda, volen que es posin denúncies contra les empreses que facin assetjament immobiliari als llogaters. I de l’altra, demanen que el consistori exerceixi el dret de tempteig i retracte en els edificis que es posin en venda a la zona i que, per tant, els acabi comprant. Un cop els immobles siguin de titularitat municipal, remarquen que caldrà rehabilitar-los.