En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, el doctor José Ignacio Lao, professor especialista en genètica i director de Genomic Genetics Internacional, ha explicat que en alguns casos la fibromiàlgia  ja es pot intuir des de la infantesa: “Alguns nens presenten una simptomatologia que permet suposar que tenen una predisposició a desenvolupar la malaltia: nens que de petits són molt sensibles a les olors, als estímuls dolorosos. Tenen un perfil de risc”.

Diagnosticar la fibromiàlgia encara és complicat. Hi ha uns criteris bastant ben definits i publicats, però no hi ha un test analític únic. Tampoc no existeix un tractament per curar la malaltia, sinó que només se’n poden alleujar els símptomes. El doctor Lao encapçala un programa que està en fase d’aplicació en els pacients i que els està reportant millores en la qualitat de vida. “Encara no podem parlar de curació, però en tots els casos que estem estudiant han millorat la majoria de símptomes de què es queixen els pacients”, ha explicat Lao.

Aquest divendres, l’Associació d’Afectades i Afectats de Fibromiàlgia ofereix sis punts d’informació sobre la malaltia. Es poden consultar a www.fibromialgia.cat.

Escolta l’entrevista completa aquí: