Arasa ha hagut de comparèixer avui davant la titular del Jutjat d’Instrucció 4 de Barcelona, María José Ortega Moreno, després que la magistrada decidís reobrir la causa pel desallotjament del campament del 15-M, el 27 d emaig de 2011.

Durant la seva declaració, l’agent ha admès que aquell dia van haver de fer servir la defensa en moltes ocasions, fins i tot amb els manifestants que eren a terra. Ha negat, però, que en cap cas es colpegés ningú per sobre la cintura, una acció que prohibeixen els seus protocols.

El portaveu dels querellants, Antón Uró, ha lamentat aquestes declaracions, que ha considerat “una falta de respecte“. Segons ha remarcat, alguna de les cinc persones que suposadament van rebre cops per part de l’agent, van patir ferides al cap.

Jordi Arasa ja va ser condemnat el juliol de 2014 a 45 dies de suspensió per haver agredit l’exdiputat de la CUP David Fernàndez durant el desallotjament de la plaça de Catalunya. A més, va haver d’indemnitzar Fernàndez, que havia presentat una querella particular, amb 210 €.