La setena nit de mobilitzacions contra l’empresonament de Pablo Hasél va ser més tranquil·la que totes les anteriors, marcades pels aldarulls i també els saqueigs a diversos comerços. De fet, diumenge ja s’havia percebut una tensió més rebaixada i dilluns no es van produir incidents tan greus com altres nits. Tot i això, es van tornar a veure barricades i alguns manifestants van calar-hi foc, arribant a cremar una desena de contenidors. Aquesta imatge és diferent de la d’altres dies, en què es van arribar a cremar-ne una quarantena en una sola nit. També ha estat la jornada amb menys detinguts: tres, dos dels quals per requeriments judicials pendents. La tercera persona ha estat arrestada per desordres públics.

Una de les imatges recurrents ha estat la de veïns que des dels balcons escridassaven els manifestants. Fins i tot, un home va baixar al carrer per persuadir-los i va acabar enretirant els contenidors que eren enmig de la calçada i els va posar a lloc.

L’inici de la tensió, a la via Laietana

Com havia passat diumenge, la tensió va començar davant de la prefectura de la Policia Nacional, a la via Laietana. Allà, van llançar ampolles i pedres contra els agents del cos espanyol que custodiaven l’edifici. La pluja d’objectes va ser menor que diumenge, quan van llançar pirotècnia contra els policies i, fins i tot, un senyal de trànsit que algunes persones havien arrencat del terra.

Aquesta vegada, la manifestació l’havien convocada els CDR i va començar a l’Arc de Triomf amb un centenar de persones. Habitualment, aquestes mobilitzacions comencen amb un micròfon obert amb el qual diferents manifestants rapegen o hi diuen la seva. La sorpresa la va donar el cantant Ayax, molt reconegut en el món del rap, que es va sumar a la protesta i va fer una actuació breu que va rebre l’ovació de la gent. Després, ja amb gairebé mil persones, la manifestació va avançar fins a la via Laietana, on hi va haver els primers enfrontaments amb la policia.

Davant dels llançaments contra la prefectura de la Policia Nacional, els furgons dels Mossos d’Esquadra van avançar per fer fora els manifestants, que van traslladar la mobilització a altres carrers. Això va provocar talls de trànsit en vies importants com la Gran Via de les Corts Catalanes. Va ser en aquest punt on la policia catalana va començar amb les maniobres de dispersió utilitzant els furgons. En aquesta setena nit, els Mossos van detenir almenys tres persones, dues per requeriment judicial i una per desordre públic, mentre que diumenge hi va haver una trentena d’arrestats.