Vidres trencats al Palau de la Música Catalana

(ACN / Redacció) Arreglar els desperfectes que un grup violent va provocar amb pedres a les vidrieres històriques del Palau de la Música costarà 14.000 euros. Les tasques per reparar-los ja han començat i s’acabaran “al més aviat possible”, segons fonts de l’entitat. Els fets es van produir aquest dissabte a la nit després de la protesta convocada contra l’empresonament de Pablo Hasél, que va acabar amb nous saquejos i barricades amb contenidors al centre de la ciutat.

L’incident va tenir lloc després del concert Simfònics al Palau i quan la majoria de públic ja havia sortit. Amb tot, unes 300 persones es van haver de quedar a l’interior de l’edifici fins que els aldarulls van acabar. La fundació va denunciar i condemnar la violència “en tots els seus formats” i també va lamentar amb “profunda tristesa” els incidents succeïts.

El Palau assegurava que continuaria la seva activitat prevista per a aquests dies, sota les directrius que marquen les autoritats respecte a les mesures per la covid-19, afegint que totes les entrades i sortides de l’edifici “es podran fer de forma segura”. Així, la institució va subratllar que continuaria treballant “per la cultura i la música”, ara més necessàries que mai “en els temps que s’estan vivint”.

En un comunicat conjunt, L’Auditori, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, el TNC i el Liceu van lamentar l’atac al Palau. Els equipaments refermaven el seu compromís amb la llibertat d’expressió però criticaven “l’agressió a la cultura”.