(ACN) Un centenar d’organitzacions, entre les quals hi ha col·lectius de pensionistes, sindicats alternatius i moviments socials, han fet una crida a participar en una manifestació massiva el 2 d’octubre. La marxa està prevista que es dugui a terme tant a Barcelona com a Madrid i es ha estat convocada per respondre, diuen, “davant el deteriorament de les condicions de vida”. Entre els convocants, hi ha organitzacions com la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, la CGT, la PAH o les Kelly’s.

Les entitats han pactat un manifest de 12 punts, entre els quals hi ha el rebuig als acords sobre les pensions que “empobreixen i privatitzen” el sistema de jubilació, l’increment del preu de la llum, la precarietat laboral, les retallades i privatització de la sanitat pública o el “desprestigi” de l’educació pública. També es volen mobilitzar contra la privatització del sector de les cures i de les residències.

El recorregut, encara per concretar

L’organització ha anunciat que el recorregut de la manifestació, a Barcelona, es tancarà el dia 18 de setembre en una assemblea a la Nau Bostik. El més probable, però, és que comenci a la plaça d’Urquinaona i passi per la delegació del Govern espanyol.