L’Ajuntament de Barcelona descarta oferir un sistema d’incentius i descomptes en activitats i equipaments municipals per a persones vacunades de la covid-19. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha rebutjat la proposta que Junts ha plantejat a la Comissió de Drets Socials perquè considera que “no és una estratègia òptima”. Tarafa ha defensat l’estratègia municipal de fer arribar la vacunació “a tots els racons de la ciutat”.

El missatge és que ens hem de vacunar per responsabilitat col·lectiva i, per tant, la bonificació per criteri de vacunació no em sembla una estratègia òptima
Gemma Tarafa, regidora de Salut

La regidora ha explicat que a Barcelona s’està per sobre del 70 % de la població vacunada amb la pauta completa i que l’objectiu és “arribar al 85 % o més”. Per fer-ho, Tarafa ha recordat accions com ara l’oferiment d’espais a la Generalitat per vacunar o els punts mòbils a les zones on el percentatge de vacunació és inferior. “La nostra estratègia seguirà sent pressionar per fer arribar la vacuna on sigui possible”, ha afirmat.

Des de Junts, la regidora Francina Vila ha lamentat que no s’hagi acceptat el prec i ha dit que el govern municipal pot ser proactiu en mesures de salut pública com la que plantejava el seu grup. “No perdem l’oportunitat d’incentivar l’avanç en la vacunació de la població”, ha afegit Vila. Tarafa ha replicat si el grup de Junts havia comentat aquesta petició amb la conselleria de Salut.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la setmana passada, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va apuntar que la conselleria buscava “una fórmula justa” per incentivar la vacunació i que tenia en estudi descomptes per anar al teatre, concerts o albergs de joventut.