cdr audiència nacional

(ACN) El magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat per pertinença a organització terrorista als 13 presumptes membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) vinculats amb la denominada operació Judes de setembre del 2019. A nou d’ells, a més, se’ls encausa per tinença, dipòsit i fabricació de substàncies o aparells explosius i inflamables de caràcter terrorista.

En el seu acte de processament, el magistrat considera que aquest grup formava dins dels CDR l’anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT). A parer del jutge, es tractava d’una cèl·lula integrada pels investigats i formada per un grup reduït d’individus de diferents CDR que, segons l’escrit de la magistratura, “evidencien una gran radicalitat”.

La creació d’aquesta cèl·lula ve motivada, prossegueix el jutge, per la necessitat de comptar dins de l’estructura dels CDR amb un grup clandestí d’individus de la màxima confiança i que es mostren totalment lliurats a “la causa”. Segons el magistrat, aquest grup s’encarregaria de la realització de les accions més sensibles.