L’augment del preu del lloguer, el turisme massiu, la gentrificació i l’especulació són els arguments que han empès els joves del Poblenou a iniciar una reivindicació per l’habitatge digne. Les entitats juvenils han col·locat diverses tendes de campanya a la rotonda del Casino l’Aliança, entre la rambla del Poblenou i el carrer de Ramon Turró, per donar visibilitat a un problema que, consideren, afecta tota la ciutat.

El portaveu de La Xemeneia, Carles Soler, lamenta que el cost de l’habitatge obliga molts joves a marxar del barri, el que comporta “trencar relacions i renunciar al seu entorn”. A més, Soler assegura que això genera un “efecte dominó que acaba expulsant els joves de la ciutat”. Per aquest motiu, reivindiquen l’augment del parc públic d’habitatge per fer front a la problemàtica.

A banda de la plantada de tendes de campanya, la protesta s’ha traslladat també al llarg de la rambla del Poblenou amb una caminada sorollosa per fer-se visibles, diverses xerrades i un sopar de germanor.