Societat Civil Catalana es va veure obligat a suspendre la conferència quan el rector de la UB, Joan Elias, va decidir posar punt final a l’acte perquè no podia garantir la seguretat dels assistents, segons va explicar l’entitat. SCC va assegurar que havia demanat la presència i l’actuació dels Mossos d’Esquadra, però que la universitat no els van deixar entrar.

Uns fets que han denunciat diversos regidors de l’Ajuntament de Barcelona de PSC, Ciutadans i el PP. A través de les xarxes socials han afirmat que s’ha de garantir la llibertat d’expressió per a tothom. “No ens expulsaran, no ens rendirem ni callarem. És la nostra terra i la defensarem sempre” ha sentenciat Carina Mejías.

La líder de Cs, Inés Arrimadas, també ha carregat contra l’independentisme després que Societat Civil Catalana anul·lés l’acte a la UB. Arrimadas ha titllat de “totalitaris i feixistes” els qui van “rebentar” l’acte de l’entitat espanyolista. Cs demanarà la compareixença urgent del rector de la UB perquè expliqui com va actuar la universitat en aquest “atac feixista”. El grup parlamentari també preguntarà al govern quines mesures de seguretat va activar per garantir els drets de la gent que volia assistir a l’acte de SCC.

També n’ha parlat la ministra d’Administració Territorials i Funció Pública, Meritxell Batet, que en una entrevista a la COPE ha titllat l’actuació d’intolerable i lamentable. 

“Societat Civil Catalana té tot el dret a fer els actes públics que vulguin pensi el que pensi. Per tant si se’ls ha impedit, ho condemno absolutament”, ha explicat Carles Puigdemont en una entrevista a Rac 1. El líder de Junts per Catalunya, ha afirmat que espera que la contundència amb què es condemna aquest acte també es produeixi quan un grup ultra n’impedeix d’altres.