Els Bombers han rebut l'avís de foc a un quart de set de la tarda. Una nau del camí de la Verneda s'ha incendiat per causes que es desconeixen. El que sí que se sap és que en el moment de l'inici del foc no hi havia ningú a l'interior de l'espai. De fet, els veïns asseguren que la nau feia mesos que estava abandonada. ROGELIO RUIZ "No, no hi ha activitat. A veure, de tant en tant, arriba gent amb un carret, entren dintre, treuen alguna coseta..." Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat 10 dotacions de bombers i diverses ambulàncies, però a causa de l'incendi no hi ha hagut ferits. La columna de fum s'ha pogut veure des de molts punts de la ciutat, com el barri del Congrés. EUGENIO NAVARRO "Estaba sentado aquí en Felipe II, con la estatua a un lado que hay pequeñito, y al fondo se notaba un olor como de humo, como de fuego, pero no se veía nada." CARLES PAGEROLS "Estàvem en una terrassa, berenant amb els nanos, i hem sentit una olor molt forta a plàstic cremat." RAMON PICALLO "Lo que me comentan ahora, en este caso, es que ha sido aquí por la zona de la Verneda. Estábamos cerca pero, para oler a humo, es que ha sido bastante extraño". Una columna causada per la quantitat de brossa acumulada a l'interior de la finca. ESTEBAN ANGELAT, cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona "Són pneumàtics, són matalassos, són fustes... és brutícia, és brossa de tota mena, el que pots trobar aquí dintre. La fàbrica ja estava molt malmesa, l'estructura. El foc no ha sigut molt intens, per tant no hi ha molta afectació en aquest sentit." Inicialment els Bombers de Barcelona han estat els encarregats d'apagar l'incendi, però tenint en compte que la nau pertany al terme municipal de Sant Adrià de Besòs, s'ha fet un intercanvi de dotacions amb els Bombers de la Generalitat. L'incendi s'ha donat per extingit a les vuit de la tarda, però s'ha continuat treballant a la zona per evitar que el foc pogués revifar.

El fum negre que molts barcelonins han pogut veure i també olorar provenia de la combustió de la gran quantitat de deixalles de tota mena que hi havia dins del recinte, des de pneumàtics fins matalassos i mobles. Els veïns expliquen que la nau fa anys que no es fa servir, però que alguns hi aboquen totes aquestes deixalles i que també hi ha qui entra per endur-se’n.

Els Bombers de Barcelona han rebut l’avís a les 18.15 h i hi han desplaçat vuit dotacions, que abans de les vuit de la tarda han donat l’incendi per extingit, tot i que després s’ha seguit remullant la zona per evitar que revifés, com així han seguit fent aquest dilluns al matí set dotacions dels Bombers de la Generalitat.

En un primer moment, s’han fet càrrec de l’incendi els Bombers de Barcelona, però en adonar-se que la nau incendiada es troba dins del terme municipal de Sant Adrià de Besòs hi ha hagut un intercanvi de dotacions amb els Bombers de la Generalitat.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat en total 10 dotacions de bombers i també diverses ambulàncies, tot i que no hi ha hagut ferits.