L'edició d'enguany de la Tamborinada, la 36a, ha portat per lema "L'aigua, font de vida" i s'ha sumat als actes de l'Any Internacional de la Cooperació en matèria d'Aigua. Per això durant 8 hores els tallers i espectacles de la mostra han girat a l'entorn d'aquest recurs. L'objectiu d'aquesta jornada ha estat sensibilitzar els infants i les seves famílies d'aquest bé escàs. I això en un moment en què al món encara hi ha 1.100 milions de persones que no disposen d'aigua corrent a casa seva. Durant la jornada hi ha hagut una seixantena de jocs i espectacles de pallassos, contacontes o màgia. I enguany, la Tamborinada també ha celebrat el centenari del naixement de Salvador Espriu i ha commemorat els 50 anys de la publicació del llibre "Els altres Catalans", de Paco Candel. Tot plegat, en una festa que és un aparador del món del lleure per a infants i joves. ANNA CORBELLA, directora de la Fundació la Roda "L'objectiu de la festa és mostrar tota la feina que aquests 1.000 voluntaris que són les 81 entitats que hi ha adherides a la Fundació la Roda, mostrin la seva feina: educar a través del lleure els infants i els joves d'aquests territoris que allà on no arriba la cultura, a través d'aquestes entitats la fan arribar." A banda de la Tamborinada, la Fundació la Roda organitza unes 300 activitats l'any per afavorir la cohesió social.

A través del joc, els tallers i la música conviden a reflexionar els infants i les famílies assistents sobre la importància de l’aigua tenint en compte que, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, més de 1.100 milions de persones no disposen d’aigua a casa seva i 2.400 milions no tenen accés a sistemes de sanejament. És per això que la Fundació La Roda ha decidit incloure la Tamborinada d’enguany entre els actes de l’Any Internacional de la Cooperació en matèria d’Aigua.

La Tamborinada és la festa major de les 81 entitats adherides a la Fundació La Roda, que treballen amb nens als barris de tot Catalunya. Més de 1.000 voluntaris han participat avui en l’organització d’aquesta festa al Parc de la Ciutadella, amb una trentena d’espectacles i una seixantena de tallers: pallassos, contacontes, mags i també l’actuació dels geganters, els capgrossos i els falcons.

L’organització preveu que al llarg del dia unes 90.000 persones visitin la Tamborinada al Parc de la Ciutadella. Les activitats, que són gratuïtes, s’allargaran fins a les 19 h.