La segona quinzena de juliol començaran les obres que han de convertir aquest carrer de voreres estretes en una plataforma única amb prioritat de pas per a vianants. En aquesta primera fase es remodelarà des de la via Laietana fins al carrer del General Álvarez de Castro. Un tram d'uns mil metres quadrats que passaran a tenir paviment únic de llamborda granítica, com el dels carrers de l'entorn del Mercat de Santa Caterina. També se'n millorarà la xarxa d'enllumenat, ja que se soterrarà part de la instal·lació que ara està a les façanes, i s'hi col·locarà mobiliari urbà nou com ara papereres, pilones o aparcaments per a bicicletes. També se'n remodelarà l'arbrat, la xarxa de reg i la de clavegueram. MERCÈ HOMS, regidora del districte de Ciutat Vella "I justament es fa per donar prioritat al vianant. Però no només això sinó que també es fa per generar fluxos importants entre Via Laietana i Lluís Companys. És un carrer molt comercial de fa molts anys i encara ho continua sent i també és un carrer amb molts veïns. És millorar la vida quotidiana per fer aquesta vida de barri que tant important és encara en aquest barri de Sant Pere i Santa Caterina." Unes obres que els comerciants les veuen amb bons ulls, malgrat que demanen, això sí, que es respectin els terminis d'execució per tal que estiguin acabades abans de la campanya de Nadal. ÒSCAR AYBAR, president de l'associació de comerciants Sant Pere més Baix "Que el novembre acabin les obres, perquè si s'allarguen i trenquen la campanya de Nadal, doncs les coses ja estan bastant fotudes com perquè el moment que és més de venda es perdi." La incertesa afecta també la responsable d'aquest quiosc, que durant les obres es traslladarà de lloc i tem que després no la deixin tornar a aquest punt. De fet, està recollint signatures malgrat que el districte assegura que, si vol, podrà mantenir el quiosc on l'ha tingut sempre.

Els treballs d’aquesta primera fase de remodelació tindran un cost de 565.961 euros que s’han pogut desencallar gràcies al pacte CiU-PP en matèria d’inversions. Així, es donarà compliment a una de les reivindicacions històriques dels comerciants i veïns d’aquest carrer, que fa més de 10 anys que demanaven el paviment únic per afavorir-hi la mobilitat.

La intervenció  preveu eliminar les voreres amb un paviment de llamborda granítica seguint els mateixos criteris amb els quals es van urbanitzar els carrers de l’entorn del mercat de Santa Caterina. També es millorarà la xarxa de clavegueram, l’arbrat i la xarxa de reg, així com la d’enllumenat, ja que se soterrarà la part de la instal·lació que ara és a les façanes. A més, es col·locarà nou mobiliari urbà com ara papereres, pilones, escocells o aparcaments de bicicletes. La reforma vol millorar la comunicació del barri, l’accessibilitat del veïnat i dinamitzar-ne els usos comercials i culturals.

Les obres que començaran a l’estiu afectaran el tram entre la via Laietana i el carrer del General Àlvarez de castro, 180 metres de llarg. La resta del carrer fins al passeig de Lluís Companys es començarà a pavimentar l’any 2014, malgrat que encara no hi ha data concreta.