L’Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dimecres tres dels detinguts durant la macrooperació dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana contra els narcopisos que es va fer la tardor del 2018. Dos d’ells estan acusats de vendre tot tipus de droga en un habitatge del carrer d’Agustí Duran i Sanpere, al Raval, on també es consumia substàncies estupefaents.

El tercer acusat, segons la fiscalia, era cap de zona i s’encarregava de controlar l’activitat d’aquest i altres narcopisos, de recaptar els beneficis i buscar habitatges per ocupar-los en cas de necessitat. A tots tres se’ls ha jutjat per un presumpte delicte contra la salut pública i pertinença a grup criminal i s’enfronten a una pena de set anys. El judici ha quedat vist per a sentència.

Tot i que la macrobatuda policial estava orientada a desmantellar la principal xarxa de narcopisos que operava a Ciutat Vella, la investigació s’ha dividit en diferents causes, la majoria de les quals encara no s’han jutjat.

Des que va començar la problemàtica dels narcopisos, la policia ha desmantellat més d’un centenar de punts de venda i consum de droga. L’última gran operació va ser l’estiu del 2019 i, posteriorment, ha fet intervencions puntuals. Fins i tot en temps de confinament, ara fa un any, es van desmantellar diversos narcopisos. El conflicte sembla que s’ha rebaixat, però els veïns del Raval han denunciat en diverses ocasions que encara hi ha narcopisos al barri.