Els pensionistes han sortit novament al carrer aquest dissabte en unes 200 ciutats de l’estat espanyol per reclamar unes pensions dignes.

Unes 2.300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat al centre de la ciutat per unes pensions dignes i la seva revaloració d’acord amb l’IPC. La manifestació estava convocada per Marea Pensionista de Catalunya i la Coordinadora Estatal per a la Defensa del Sistema Públic de Pensions a la plaça de la Universitat.

Domiciano Sandoval, portaveu de la Marea Pensionista, ha criticat que el Govern central “no es vol comprometre amb la pujada de les pensions d’acord amb l’IPC per al futur, començant ja per l’any 2020”, amb la qual cosa, ha subratllat, “no sabem quina pujada tindrem”.

A més, els manifestants han reclamat que s’equiparin les pensions mínimes amb el nou sou mínim interprofessional, amb l’objectiu que aquestes siguin d’almenys els 1.084 euros que marca la Carta Social Europea.

Sandoval ha afirmat que els pensionistes han sortit al carrer per exigir una reforma integral i per evitar que “cada tres o quatre anys ens diguin que el sistema és insostenible, que cal retallar”.