La Fundació Ibn Battuta, que es dedica des de fa 25 anys a l’ajuda social i cultural del col·lectiu magrebí, està celebrant aquest dissabte l’aniversari amb un concert doble a la Sala Apolo. Primer hi ha actuat la banda Lemchaheb, fundada per Mohamed Elbakhti i Chrif Lemrani, i que va tenir un paper molt actiu en l’inici del fenomen Ghiwane al Marroc, equiparat per alguns com la revolució dels Beatles a Europa.

Ibn Battuta concert 25 anys

Finalment, actuarà el raper marroquí Muslim, molt conegut pels seus èxits a YouTube i el seu ressò a les xarxes socials. Segons ha explicat l’entitat, tots els beneficis de la recaptació es destinaran a noves activitats i projectes d’Ibn Battuta.

Com ha evolucionat Ibn Battuta?

En els seus inicis, l’agrupació sobretot va treballar per regularitzar els milers d’immigrants que arribaven a Barcelona a la dècada dels 90. Va néixer el 4 de febrer del 1991 per ajudar a obtenir la documentació i el permís de residència als que ho necessitaven.

El president d’Ibn Battuta, Mohammed Chaid, ha explicat que actualment la seva feina està centrada en les “mal anomenades” segones i terceres generacions (fills dels immigrants d’origen marroquí que van arribar entre els 80 i 90). Chaid defensa que ells no són immigrants perquè ja han nascut aquí, amb tots els drets i deures de la ciutadania catalana i espanyola.

En aquest sentit, la fundació treballa perquè els joves tinguin un sentiment d’identitat enfortit, que passa per reconèixer-se com a part del país on viuen i també conèixer la cultura d’on venen els seus pares.