El barri del Raval estrena la plaça del Pedró amb una jornada festiva, un cop acabats els treballs de remodelació que s’hi han fet, com la renovació del clavegueram, el reforçament de l’enllumenat públic,  la incorporació de noves peces de mobiliari urbà i de nous arbres a la banda de Carme, així com els treballs de neteja i restauració de la font del monument a Santa Eulàlia. Aquestes reformes formen part del Pla de Barris del Raval Sud, i en els propers anys es preveuen fer 34 actuacions més.

La festa d’inaguració té com a eix central la figura de Santa Eulàlia ja que la plaça del Pedró deu el seu nom al fet que, en temps antics, va ser l’espai que acollia el pedró que sostenia la creu en record del martiri de Santa Eulàlia que, segons la tradició, devia ser crucificada en aquest indret. Per aquest motiu, la inauguració de la remodelada plaça del Pedró és també el marc en el qual es recupera la història de la bandera de Santa Eulàlia, un símbol de Barcelona que acompanyava en temps de pau la representació del govern municipal durant la processó de Corpus i que esdevenia, en temps de conflicte, l’ensenya de guerra de la ciutat contra els seus enemics.

La part més lúdica i festiva de la jornada ha anat a càrrec de la companyia Commedia Dell’Arte On Stage, que ha conduït els actes d’inauguració amb una cercavila al voltant de l’illa de Sant Llàtzer. Diverses peces de l’imaginari festiu del Raval, com ara els gegants, la gegantona Laia i el Bouet i la Vaqueta també han estat convidats a la festa.