El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han inaugurat el nou Institut Viladomat a l’antic recinte de les Germanetes, situat al número 148-154 del carrer del Consell de Cent. El centre funcionava des de l’any 2015 en barracons en espera de la construcció de la ubicació definitiva, que ha comptat amb un pressupost de més de cinc milions d’euros.

Nou edifici amb presència destacada de les dones

El nou edifici disposa de 4.700 metres quadrats i permetrà ampliar el nombre d’alumnes al centre. L’equipament acollirà tres línies d’ESO i dues de batxillerat. Cadascun dels espais polivalents de l’institut porten noms de dones catalanes cèlebres que han destacat per la seva aportació a la societat, com per exemple Neus Català o la primera fotoperiodista de l’estat, Joana Biarnés, morta recentment. El nou equipament està format per espais més oberts, polivalents i flexibles. A més s’ha construït tenint en compte que la llum natural entri de ple a l’interior. Una altra de les novetats que incorpora el centre és que s’ha dotat de tecnologia adaptada als alumnes que tenen deficiència auditiva.

A la inauguració també hi han assistit el president del Consorci d’Educació de Barcelona, Josep González-Cambray, i la vicepresidenta del consorci, Laia Ortiz. A més hi ha destacat la presència de quatre dones que donen nom a diversos espais de l’institut com la pedagoga musical Dolors Bonal, la matemàtica Pilar Bayer, la científica Conxita Solans i l’enginyera Laura Tremosa.