La part alta de Ciutat Meridiana, a Nou Barris, disposarà d’aquí a un any de noves escales mecàniques. Uniran el desnivell entre els carrers de Pedraforca i les Agudes, millorant l’accessibilitat en aquesta zona del barri on hi ha la parada de metro de l’L11, una escola i una zona infantil. El projecte de millora també preveu reordenar la zona, amb la instal·lació de jocs infantils i el trasllat del pipicà.

Escales mecàniques i rampes

El pla millorarà l’accessibilitat de la zona alta de Ciutat Meridiana. A més de les escales mecàniques, també es milloraran les rampes existents. Com explica Carolina Recio, consellera portaveu de Nou Barris, “és un dels temes recurrents que ens diuen els veïns, que rellisquen, que són molt costerudes…”.

Per als veïns, l’inici de les obres, previst per al primer trimestre de l’any vinent, és una bona notícia. Tot i això, demanen que el projecte de les escales arribi fins a la part de baix del carrer de les Agudes. Filiberto Bravo, de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, diu que “nosaltres reclamàvem aquestes escales fins a la part que dona a Can Cuiàs, la part més fonda, que és on precisament hi ha més gent que ho necessita”.

L’Ajuntament ha anunciat que aquest tram està inclòs en una segona fase en la qual ja s’està treballant per tal de començar obres un cop acabin les del primer tram. Per fer aquestes obres s’ha treballat amb les comunitats de veïns de l’entorn perquè molts dels espais són de propietat privada.