Els alumnes de primer i de segon d’ESO de l’Institut Quatre Cantons del Poblenou són els creadors dels separadors de la programació de betevé durant aquest Nadal. En total han fet sis vídeos mitjançant la tècnica de l’stop-motion, que s’emetran entre el 22 de desembre i el 6 de gener. Són enregistraments curts, que tenen una durada d’uns 18 segons.

Els alumnes de l’Institut Quatre Cantons s’han inventat; han elaborat diferents escenes de Nadal i els han fet fotografies consecutives simulant un moviment amb un iPad i un trípode. Del muntatge de totes aquestes fotografies, mitjançant aquesta tècnica d’animació anomenada stop-motion, n’han sortit els vídeos animats que s’emetran per televisió. Hi ha escenes que representen com es lleven uns nens durant el dia de Reis o bé uns rens que arrosseguen el Pare Noel que transporta les lletres de betevé.

Un projecte que ha motivat als alumnes

El professor d’aquest projecte, Juan Pablo Losada, ha assegurat que els alumnes han rebut amb il·lusió el treball que han fet per la televisió i que de seguida han entès la tècnica de l’stop-motion. El projecte segueix el model educatiu del centre que, segons Losada, és pioner perquè no imparteixen assignatures convencionals com a la resta d’instituts. “Els nens reben molt millor els projectes si estan connectats amb la realitat”, ha afirmat.

alumnes fan separadors nadalencs per betevé