Segons un comunicat dels immigrants tancats, el secretari d’Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, s’ha posat en contacte amb ells per tal de fixar una reunió i abordar així les seves reivindicacions. La trucada arriba després que aquest dijous es reunissin amb l’Ajuntament. Durant la reunió amb el tinent d’alcalde Jaume Asens i la comissionada d’Immigració, Lola López, es va arribar a diversos acords. Es va obrir la porta, per exemple, a oferir formació ocupacional als immigrants per facilitar-los l’accés a un contracte de 40 hores, un dels requeriments per regularitzar la documentació. Ara, els tancats esperen que aquestes respostes arribin per escrit, però es mostren satisfets d’aquesta primera reunió.

Assemblea de dones immigrants i refugiades 

A part de les reunions amb diverses institucions, els immigrants tancats continuen mobilitzant-se per poder fer visible la seva lluita. Aquest divendres, les dones immigrants i refugiades van fer una crida a totes les feministes a unir-se a la tancada per treballar conjuntament per posar fi al masclisme. Per això, van organitzar una assemblea per la defensa feminista antiracista, amb la intenció de buscar solucions a les problemàtiques específiques que viuen les dones immigrants.

Una vuitantena de dones han passat la nit tancades a l’Escola Massana, i aquest dissabte al matí han continuat debatent accions i mesures per combatre el masclisme que, asseguren, pateixen les dones immigrants. Han organitzat tres grups de treball per tal de proposar accions concretes per fer front a les problemàtiques que denuncien.

Els immigrants i refugiats es van tancar a l’edifici de l’antiga Escola Massana el 21 d’abril. La intenció era fer una tancada de forma indefinida per protestar contra el racisme social i institucional que, asseguren, pateixen. L’ocupació la van fer un centenar de persones, tot i que només una vintena hi van passar la primera nit.

Des de llavors han portat a terme diverses activitats per tal de fer visible la tancada. La setmana passada van fer una manifestació pels carrers del Raval per donar a conèixer les seves reivindicacions. La marxa va sortir de la plaça de la Gardunya, on està ubicada l’escola, de propietat municipal. El col·lectiu va reclamar, entre altres coses, sanitat per a tothom, que es deixi de penalitzar la venda ambulant i el tancament del CIE.