L’Ajuntament presentarà un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la sentència que anul·la el fitxer de dades personals de la Guàrdia Urbana. La jutgessa ha estimat el recurs que va presentar la Federació de Treballadors de Serveis Públics de la UGT, perquè consideraven que s’estaven vulnerant els seus drets. Els sindicats asseguren que el fitxer recull informació sensible com la religió, l’orientació sexual o la filiació sindical dels agents.

Segons l’Ajuntament, la creació del fitxer respon exclusivament a la finalitat de dotar de seguretat jurídica i millorar les garanties dels membres de la Guàrdia Urbana “davant les responsabilitats derivades de l’exercici de les seves funcions”. El govern municipal no comparteix el contingut de la sentència i està convençut que la base de dades s’ajusta a dret. Assegura que així ho indiquen els serveis jurídics del consistori . L’Ajuntament afegeix que “és rotundament falsa l’afirmació que alguns han fet que hi hagi cap recopilació de dades de forma generalitzada i indiscriminada de caràcter personal dels membres del cos de la Guàrdia Urbana, fet que, a més d’impropi i contrari a dret, seria profundament absurd”. Per tot plegat, ha anunciat que presentarà un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La sentència, que estima un recurs presentat per la UGT, reconeix que l’Ajuntament no és competent per a la creació del fitxer, que incompleix la negociació col·lectiva i que vulnera la Llei orgànica de protecció de dades.

La creació del fitxer, l’any 2016, va generar molta polèmica des del principi, sobretot entre els sindicats que denuncien que es recullen dades molt personals com la religió, l’orientació sexual o la filiació sindical dels agents. L’Ajuntament defensa que es tracta de dades que “només es poden fer servir quan sigui absolutament necessari per a les finalitats d’una investigació concreta”. Tot i que l‘Autoritat Catalana de Protecció de dades va avalar la creació del fitxer l’agost del 2017, ara la sentència obligarà, de moment, a anul·lar-lo.