Mossos d'Esquadra

Un home de 36 anys ha ingressat a la presó acusat de diversos delictes d’estafa. Després d’una investigació que es va iniciar a principis d’any, agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris el van detenir a finals d’aquest mes de juliol. Segons ha informat la policia, l’home buscava dones que acabaven d’arribar al país (a través d’aplicacions de contactes) i que es trobaven en situació irregular. Es feia passar per policia o bé simulava tenir contactes amb Estrangeria per oferir a les víctimes potencials la documentació necessària perquè regulessin la situació al país a canvi de diners.

Quan la víctima no queia en el parany, les arribava a assetjar amb amenaces. A més, normalment les dones no denunciaven els fets per por d’una resposta administrativa que les perjudiqués per estar en situació irregular. Fins ara s’han identificat 11 víctimes. Segons els Mossos, es tracta d’un home de 36 anys, amb bona presència i amb moltes habilitats comunicatives.

Actuava a Nou Barris

L‘estafador actuava principalment a Barcelona i els investigadors van comprovar que sempre quedava amb les víctimes molt a prop de parades de metro del districte de Nou Barris. Per aquest motiu, es va establir un dispositiu policial per identificar-lo i detenir-lo. Finalment, ho van poder fer el 27 de juliol. Segons els Mossos d’Esquadra, en el moment de la detenció l’home es va identificar verbalment amb una identitat falsa per evitar ser detingut, ja que diversos jutjats n’havien emès odres de recerca. El dia 29 va passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne l’ingrés a presó provisional.

Els investigadors també van constatar que el presumpte estafador va rellogar a terceres persones habitacions de pisos que ell havia llogat. A més, en molts casos no pagava les quotes als propietaris d’aquests habitatges.