Aquest dimarts estava previst que es desnonés el Brot, un hort comunitari que hi ha ubicat al Baix Guinardó. Però quan a primera hora del matí hi ha arribat la Guàrdia Urbana i responsables del districte, hi han trobat usuaris acampats i no hi han pogut entrar. Només han aixecat acta certificant que hi havia gent vivint a dins.

De fet, no és que hi visquin, sinó que hi havien passat la nit per intentar impedir el llançament. Al matí una cinquantena de persones s’han sumat a la mobilització.

Els veïns van ocupar a l’estiu aquest solar municipal situat al torrent de Lligalbé, al Baix Guinardó, i l’han convertit en un lloc de trobada obert al barri on es cultiven hortalisses i altres plantes, a la vegada que inclou espais d’estada i jocs infantils.

Els usuaris del Brot estan en espera de rebre un altre requeriment, però mentrestant, i gràcies al seguiment d’aquest dimarts, volen dialogar i continuar fent pressió per quedar-s’hi.

S’hi faran jardins i habitatge dotacional

Els usuaris de l’hort comunitari el Brot denuncien que una porció del terreny reclamat acabaria en mans d’empreses privades amb un projecte d’edificació d’habitatges per a l’explotació econòmica. Però la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, insisteix que és un espai públic.

Aquest és un espai públic que té un projecte públic, que estem treballant amb els veïns. El que no farem és un ús privatiu d’un espai públic
Rosa Alarcón, regidora d’Horta-Guinardó

La regidora d’Horta-Guinardó vol que el terreny quedi lliure com més aviat millor i actuarà perquè aquest espai pugui tenir l’ús públic previst, que és un jardí per als veïns, on és l’hort, i una part per a habitatge dotacional, al costat esquerre a tocar dels habitatges.

Els veïns estan en alerta sobre aquest projecte des de fa anys. Reclamen que l’edificació prevista es faci més allunyada dels pisos existents, a la banda del carrer de Lepant, on es troba l’aparcament. Això podria enderrarir-ne la construcció alguns mesos, temps que voldrien poder seguir gaudint d’aquest espai.