(EFE) La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació contra un professor de l’Institut del Teatre a qui un alumne va denunciar per assetjament sexual i ha encarregat a la policia que indagui els fets arran de l’expedient disciplinari que va obrir la institució al docent, apartat de les aules des del març. Segons fonts del ministeri públic, les diligències per assetjament sexual s’han obert contra el professor expedientat, Boris Dausà, tot i que no es descarta ampliar la investigació a altres docents, en funció dels indicis que es desprenguin de les indagacions policials.

La Fiscalia Provincial de Barcelona així ho ha decidit després que l’Institut del Teatre posés a la seva disposició l’expedient disciplinari que va obrir a Dausà després d’identificar indicis d’assetjament sexual en el seu comportament. D’acord amb la denúncia contra el professor, va impartir classes i celebrar festes en una casa a la muntanya durant diversos cursos i amb diversos estudiants, malgrat que l’Institut del Teatre ho prohibeix explícitament.

És el segon docent suspès cautelarment

Dausà és el segon docent de l’Institut del Teatre que va ser suspès cautelarment a petició de la comissió que indaga presumptes casos d’assetjament i abús de poder per part de professors de l’escola, per la qual cosa des del març està apartat temporalment de la docència si bé segueix treballant en projectes vinculats a la institució.

La Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments Sexuals va sol·licitar que s’apartés Dausà després de l’escàndol suscitat pel reconegut actor i director teatral Joan Ollé, que va ser suspès de les seves funcions per les denúncies d’assetjament sexual i maltractament psicològic rebudes per part d’alumnes i exestudiants.