Diverses comunitats de veïns de la cantonada entre els carrers de Lepant i de Mas Casanovas demanen a l’Ajuntament que reconsideri el projecte d’urbanització de l’entorn del Torrent de Lligalbé. Es tracta d’un petit pas que connecta els carrers de Lepant, Padilla i Mas Casanovas per dintre de l’illa. Amb aquestes obres, el barri del Baix Guinardó guanyarà una zona d’estada però, segons expliquen els veïns afectats, perdrien intimitat i llum als seus habitatges, ja que el pla preveu la construcció d’un bloc just davant dels menjadors i salons d’un edifici ja existent.

Primers enderrocs al Torrent de Lligalbé

Els primers enderrocs a l’entorn del Torrent de Lligalbé ja s’han dut a terme i els veïns s’han posat en alerta. El projecte per urbanitzar aquest pas del Baix Guinardó preveu la construcció d’un edifici just davant dels habitatges ja existents. Els veïns afectats expliquen que, abans, els terrenys tenien qualificació de zona verda i que ara han sabut que ha canviat a causa d’una permuta de l’Ajuntament. Per això, reclamen al consistori que replantegi el projecte.

“Aquí només hi ha dos metres de celobert. Si ens tanquen aquí tenim el menjador, tenim el saló”, explica una de les veïnes afectades, Pilar Berenguer, i continua: “És l’única sortida exterior que tenim. Ens quedem foscos”. Una altra veïna, Paquita López, afegeix que demanen “que es reconsideri aquest projecte totalment. Una cosa és construir al carrer de Lepant i fer la quadrícula que fa tot Barcelona i una altra cosa és que suprimeixin aquest passat i facin un altre passatge al carrer de Lepant”.

Manteniment dels espais

Des de l’associació de veïns del barri adverteixen que ja hi ha altres zones d’estada als voltants i que, en tot cas, s’haurà de tenir en compte la seguretat i el manteniment quan estigui enllestida. Enric Buscarons, de l’Associació de Veïns Baix Guinardó, diu: “Estem veient que hi ha molts espais que s’estan arreglant i com que no s’hi té cura o neteja o vigilància són espais que provoquen incivisme al barri”.

Per la seva banda, el districte d’Horta-Guinardó va informar als veïns del projecte al darrer consell de barri i ha programat una reunió amb ells i amb l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament per al 21 de gener.