Recuperar un espai buit per transformar-lo en el projecte Hort amb Gràcia. És un hort participatiu, obert al barri, que s’ha convertit en un punt de trobada on compartir experiències relacionades amb l’agricultura ecològica, l’alimentació sana, la sostenibilitat i el reciclatge.

Aquest és l’objectiu de Salut Mental Gràcia, que treballa amb persones amb malaltia mental diagnosticada i que organitza un munt d’activitats, com un musical o rutes pel barri de Gràcia.

Els usuaris de l’entitat són els encarregats principals de tenir cura de l’hort, situat en un antic descampat a la carretera Alta de les Roquetes, a Horta.

Una iniciativa oberta al barri

Fa quatre anys que Salut Mental Gràcia va començar a treballar en un solar de la carretera Alta de les Roquetes per convertir-lo no només en un hort per fer-hi activitats amb els usuaris, sinó també en un espai de relació i trobada obert al barri. L’objectiu és trencar l’aïllament que, en ocasions, pateixen les persones diagnosticades amb alguna malaltia mental, creant espais de relació amb veïns i voluntaris que també vulguin compartir aquesta experiència.

L’espai forma part del programa Pla buits amb què l’Ajuntament cedeix terrenys en desús a entitats sense ànim de lucre perquè els gestionin. Els usuaris fan una formació en horticultura per poder participar en la iniciativa i els serveix també per poder accedir després al món laboral.