Hospital Sant Pau

(ACN) L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha apartat un metge després que gravés en vídeo una pacient despullada de cintura cap amunt fent veure que era per a un estudi, que va resultar ser fals. Tal com ha publicat el diari ‘Ara’ i ha pogut confirmar l’ACN, la víctima va anar l’11 de maig a l’hospital per fer-se la prova de la tuberculosi i el metge, resident de primer any, li va demanar si podia gravar la visita per a un presumpte estudi, que va resultar que no existia. El 2018 el Departament de Salut també va apartar un metge que era investigat per abusos sexuals a dues pacients, una de les quals era menor d’edat.

En el cas de l’Hospital de Santa Creu i Sant Pau, segons la dona, el doctor tenia una càmera amagada sota un drap en un racó i no li va fer signar cap consentiment pels drets d’imatge. Els doctors que tutoritzen el metge li han obert un expedient per falta greu. El mateix dia de la visita, la víctima va trucar a l’hospital per demanar que esborressin l’enregistrament, moment en què el centre va dir-li que no tenia constància de cap estudi.

L’hospital va obrir una investigació per aclarir els fets i va apartar el doctor des del moment que la pacient va alertar de la situació. També li va suspendre l’activitat docent que desenvolupava a Sant Pau.

Segons ha apuntat el diari ‘Ara’, la sanció per falta greu que ha proposat la unitat docent pot anar des d’una amonestació fins a una suspensió de sou i feina de fins a 30 dies. La sanció es troba en període d’al·legacions. El mateix diari explica que el metge implicat va admetre que havia fet la gravació però va argumentar que era per a un documental d’una productora italiana.